Utviklingen av CEMM


Hva blir det jobbet med?

Utviklingen av CEMM

Utviklingen av CEMM


Hva blir det jobbet med?

Utviklingen av CEMM

Løpende utviklinger


Nedenfor finner du en oversikt over funksjoner vi jobber med. Vi prøver alltid å ta hensyn til brukerne når vi utvikler nye funksjoner. Har du gode ideer, forslag eller tilbakemelding? Ta kontakt med oss.

Støtte for MQTT kommunikasjonsprotokoll

MQTT er en «Internet Of Things» (IOT) kommunikasjonsprotokoll som for eksempel hjemmautomatiseringsenheter kan kommunisere med hverandre. Vi jobber med å bygge inn MQTT-støtte i CEMM gjennom en programvareoppdatering.

CEMM pluss ekstra 3 faset kWh måler støtte

I dag er den eneste egnede 3-fasede Modbus kWh-meteren for CEMM pluss Eastron SDM630 Modbus en svært omfattende kWh-måler. Vi skal også bygge på støtte for Eastron SDM72 Modbus. Dette er en billigere kWh meter, sammenlignbar med Eastron SDM72D puls kWh meter. Denne kWh-måleren er mindre omfattende, men det tilbyr selvsagt muligheten til å overvåke total sanntidskapasitet. Dette gjør SDM72D til et billigere alternativ for folk som ikke trenger å se strøm per fase.

CEMM pluss ekstra alternativer Eastron SDM630 Modbus

Eastron SDM630 Modbus er en svært omfattende kWh-måler. For øyeblikket er imidlertid kun gjeldende total sanntids-effekt på CEMM pluss. Med ankomsten av Eastron SDM72 Modbus som kan gjøre dette, er det viktig at Eastron SDM630 gir mer verdier. Det er derfor vi skal utvide mulighetene til Eastron SDM630 i kombinasjon med CEMM pluss. Alle med denne maskinvarekombinasjonen vil dra nytte av dette.

Sikkerhetskopier energidataene dine

Alle dine energidata lagres lokalt på din CEMM. Lagringsminnet i CEMM er veldig pålitelig, men det kan selvfølgelig skje noe uventet. Det er derfor vi jobber med mulighet for å sikkerhetskopiere dataene dine. I første omgang fokuserer vi på muligheten for å sikkerhetskopiere på en USB-pinne via USB-porten til CEMM, men også å gjøre automatiske sikkerhetskopier til NAS er et av alternativene vi jobber med.

Flere USB alternativer

Både CEMM basic og CEMM pluss har en USB-port. I CEMM basic er den normalt ikke i bruk.
Vi ønsker å utvide funksjonalitetene til USB-porten med programvare. For eksempel er støtten bygget inn for USB-pinner og USB-hubber. Dette gjør det mulig for CEMM pluss å koble til flere USB-enheter i tillegg til USB Modbus-omformeren.

Nytt CEMM grensesnitt

CEMM er i stadig endring. For eksempel legges nye funksjoner regelmessig til programvaren, det er en app tilgjengelig for iOS og Android, og CEMM kan kontaktes eksternt via MijnCEMM. Snart vil utseendet til CEMM-grensesnittet være oppe.

Med et nytt grensesnitt ønsker vi å tegne appen og skrivebordet grensesnitt jevnere. I tillegg ønsker vi umiddelbart å benytte muligheten til å gjennomføre en rekke forbedringer i sammenheng med brukervennlighet. Grensesnittet er også utformet på en slik måte at det enkelt kan utvides senere med tilleggsfunksjoner.

Har du gode ideer om CEMM-grensesnittet? Ta kontakt med oss!

Åpen API lokalt

Vi jobber med en lokal versjon av Open API. For øyeblikket kjører Open API bare online via MijnCEMM.

Fullført


Forkortelser på hverdag + Vis helger i appen – Fullført 30-10-2018

I den siste oppdateringen av CEMM-appen er det gjort to trengte grensesnittendringer:

  • Forkortelser på hverdager vises nå.
  • Helger er angitt med fet skrift i grafene. På denne måten er helgene lett å gjenkjenne.
Flerspråklighet i CEMM-appen og MinCEMM – Fullført 09-10-2018

CEMM støtter engelsk, norsk og nederlandsk språk. Appen og MijnCEMM støtter nå også disse språkene.

Appen gjenkjenner automatisk systemspråket. I MyCEMM kan språket endres via innstillingene.

Temperaturføler støtte – Fullført 22-09-2018

Med CEMM pluss er det nå mulig å bruke Modbus temperatur sensorer.