I alle land er målerprotokollene forskjellige. For eksempel, i Nederland har de smarte målere med en ‘P1-port’, noe som gjør lesingen veldig enkel. I Norge er smarte målere utstyrt med HAN-port.

Norge, som Nederland, har en fast protokoll for dataene som kan hentes fra en smart måler. Imidlertid bruker de tre produsentene av smart målerne som er i Norge, denne protokollen litt annerledes. Dette gjør det mye vanskeligere å støtte alle norske smarte AMS.

I den siste tiden har vi jobbet hardt for å støtte alle smarte målere i Norge. Dette gjør CEMM til en av de første energimonitorer til å lese alle smarte målere i Norge. Den såkalte «HAN-adapteren» er også utviklet for dette formålet. HAN-adapteren er plassert mellom smartmåleren og CEMM og sikrer at all forbruksdata overføres riktig.

Fordi CEMM har maskinvare og programvare laget av Cedel B.V. utviklet internt, er det mulig å reagere raskt på endringer i markedet, men også på mulige nye muligheter. I tillegg kan eventuelle anbefalinger og tilbakemeldinger behandles raskt.

Har du spørsmål, kommentarer, tips eller ideer? Vennligst gi oss beskjed.

Sørg for at du regelmessig besøker vår nyhetsside for å holde deg oppdatert med nye oppdateringer. Det vil snart være interessante oppdateringer om lesing av hovedmålere for store forbruks topper, og den store oppdateringen med varsler vil snart bli rullet ut.